Георги Симеонов получи награда за добротворчество

Публикувано на пт, 28 Дек. 2018
238 четения

Георги Симеонов, който в празничните дни за поредна година се превъплъти в ролята на Дядо Коледа, получи специална награда от Община Горна Оряховица за добротворчество и хуманизъм. Отличието му бе връчено от кмета инж. Добромир Добрев.

Вече пета година Георги се превъплъщава в ролята на Добрия старец, разнасящ подаръци, за да подкрепи различни благотворителни каузи. Събраните средства от изявите си в ролята на Дядо Коледа Георги дарява, като тази година парите са за младия хандбалист Ивелин Дечев, който се нуждае от лечение.

Георги е талисман на хандбалния „Локомотив” и през годината облича костюма на Катеричока, за да надъхва феновете на най-успешния колективен спорт в Горна Оряховица. Този път той се е заел да помага на едно от момчетата, което има нужда от помощ.

Благотворителните си кампании Георги организира вече пета година. Помагал е на много деца, нуждаещи се от лечение. Делото му бе забелязано и от инициативата „Достойните българи” на вестник „24 часа” и през 2015 г. Георги Симеонов бе един от достойните, получили отличие от премиера.

Ти си пример за това как доброто се случва не само по Коледа. Нашата награда е символ на благодарността на всички горнооряховчани, които имат нужда от добрите ти дела. Продължавай да твориш добро и дано то се умножава, каза кметът инж. Добромир Добрев, връчвайки наградата.

За първи път Общината прави жест на уважение към това, което правя, и съм благодарен на инж. Добрев, че моята мисия е забелязана. Тази награда ме мотивира да работя повече, за да има повече усмивки и радост по празниците, а и през цялата година, отговори достойният българин Георги Симеонов.
Община Горна Оряховица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново