Енергото изгради 300 метра кабелна линия за 8 часа

Публикувано на пн, 10 Ное. 2014
253 четения

300 метра кабелна линия в пресечен планински район изградиха екипите на “Енерго-Про” за рекордните 8 часа, за да възстановят електрозахранването и водоподаването на няколко района на Горна Оряховица, засегнати от влошените метеорологични условия в края на месец октомври.
Множеството паднали дървета събориха мачтов трафопост в горите над Горна Оряховица. Съоръжението е с неизяснена собственост, но е от особено значение за хората в района. С него, освен че се извършва електрозахранването на живеещите във вилната зона, се осигурява и електричеството за резервоарите и помпите, подаващи вода за високо разположените райони в железничарския град.
Само за 8 часа, със съдействието и на специалисти от “ВиК Йовковци”, екипите на “Енерго-Про” създадоха организация и изградиха 130 метра подземна и 170 метра въздушна кабелна линия ниско напрежение. Поставени бяха усукани изолирани проводници за по-голяма стабилност на захранването и устойчивост при сурови зимни условия. При изграждането на новата мрежа бяха монтирани и 3 броя стоманенотръбни стълбове, всеки с дължина от 9,5 метра, електромерно табло и разпределителна кутия.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново