Двама лекари с три красиви дъщери са победители в конкурса “Голямото семейство на 2016”

Публикувано на пн, 16 май 2016
2240 четения

Търновските лекари Лора и Ангел Григорови с трите си красиви дъщери са победители в тазгодишния конкурс “Голямото семейство на 2016”. На 11 май на официална церемония в президентството те получиха голямата награда лично от президента Росен Плевнелиев, под патронажа на който се провежда националната кампания за насърчаване на многодетните родители.
Лора е педиатър, а Ангел – съдов хирург. Трите им дъщери са на 2, 6 и 11 г. Християна е най-голямата и вече помага на мама в домакинството. Надежда ще бъде първокласничка наесен, а най-малката – Аглика, ходи на детска ясла. И трите принцеси са планирани, а семейство Григорови заявиха, че искат и четвърто дете. Но сега на дневен ред е в дома им да влезе домашен любимец.
Семейство Григорови прекарват свободното си време в парка или на по-далечна разходка, за да отдалечат децата от компютъра, телевизора и телефоните. Д-р Григоров работи в отделението на съдова хирургия в МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”.Той разказа, че от една година са във Велико Търново, като преди това са работели в университетската болница в Плевен, където бащата е бил асистент по хирургия. Съпругата му, д-р Камбурова отскоро е педиатър в бившата поликлиника на старата столица. Искаме да осигурим по-голямо спокойствие на децата, да отделяме повече време за тях, затова напуснахме академичната работа в Плевен, заяви д-р Григоров.
Григорови твърдят, че децата са най-голямото им богатство. Те се стараят да не ги натоварват със странични дейности, макар по-големите каки да тренират танци и плуване. Д-р Камбурова разказа, че семейството си има традиции, които спазва винаги. Например, да се вечеря заедно. Ако някой закъснява, другите го изчакват. За празниците е ясно, че всички са заедно, стига таткото да не е дежурен в болницата.
33 семейства със 115 деца участваха в третата кампания за “Голямото семейство”. Имаше кандидати за наградата от София, Плевен, Варна, Перник, Враца, Бургас и др. Освен Григорови, с плакети са наградени още 9 семейства от 5 града. Националната инициатива е идея на сп. “Кенгуру”, фондация “Искам бебе” и проекта “Мулти мама”, обединени във фондация “Голямото семейство”. Целта на инициативата е да се насърчават българските семейства с 3 и повече деца.
Вася ТЕРЗИЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново