Дружество „Болярка“ отпразнува 15 години от възстановяването си

Публикувано на пн, 15 апр. 2024
346 четения

Колективът на Женско дружество „Болярка” към Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса (СОСРЗ) – Велико Търново ,отбеляза 15 години от възстановяването си. Гост на празника беше проф. Михаил Харалампиев, председател на Областната организация на СОСРЗ, който поздрави дамите, пожела на всички присъстващи здраве, дълголетие и бодри сили, и им подари своята книга „Време за мъже”. Доклад за дейността на дружеството направи неговият председател Минка Хинкова.
Празникът продължи с художествена програма, включваща представяне на диплянка за дейността на дружеството през годините, викторина с интересни въпроси, стихове, вицове и коментар за затворения ресторант „Българско войнство”, в който членовете преди години провеждаха традиционно своите мероприятия. Вокална група „Армейски звуци”, която е част от дружеството, поднесе музикален поздрав, който включваше богат репертоар от песни – стари градски, с военна тематика и популярни хитове, а художественият ръководител на вокалната група – музикалният педагог Виолета Димова, свири на акордеон. Стоянка Янева поздрави присъстващите с народната песен „Лудо младо” и получи бурни ръкопляскания, разказа инж. Радка Тодорова, член на СОСРЗ.
„Изминаха 15 години от 4 февруари 2009 г., когато 27 жени присъстваха на възстановяването на дружеството на жените – офицери в нашата армия. Още същата година членовете станаха 41. През всичкото това време имахме активна дейност, като осъществихме много и различни мероприятия. Но настъпи ковид – пандемията и имаше пауза, през която много намаляхме поради починалите и хората, които трудно се възстановиха от болестта. Сега сме само 18, а нови не се записват, защото няма къде да ги поканим за обща дейност, за споделяне на нови идеи. Средната ни възраст е около 65-80 години”, споделиха със съжаление от женското дружество.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново