Домът за стари хора в Свищов навърши 114 години

Публикувано на вт, 28 май 2024
69 четения

Домът за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов отбеляза с празнично тържество своята 114-годишнина. Специални гости на събитието бяха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, директори на социалните услуги в общината и дамите от Инър Уийл Клуб – Свищов. Всички те бяха приветствани от директорката на дома Мария Георгиева, която отправи специални благодарности към своите служители и към общинското ръководство за силната подкрепа и постоянните усилия, които полагат, за да получават потребителите на услугата качествени социални грижи.

Приветствено слово по повод празника поднесе и кметът Генчев, който подчерта професионализма на персонала в Дома за стари хора и отправи специални благодарности към своя заместник д-р Анелия Димитрова, която заедно със своя екип успя да защити пред съответните институции необходимостта от реализирането на предстоящия проект за модернизиране и обновяване на ДСХ „Мария Луиза“. Градоначалникът се обърна и към възрастните хора като ги увери, че общинското ръководство ще продължи да полага качествени грижи за техните спокойни старини и че временното им преместване по време на ремонтните дейности, няма да се отрази на качеството им на живот.

За доброто настроение по време на празника се погрижиха ученици от Подготвителната група и I „в“ клас на СУ „Николай Катранов“, ДЮТА „Дунавска младост“ към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и младата изпълнителка Весела Иванова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново