До 6 декември приемат номинации за анкетата “Спортист на годината”

Публикувано на ср, 30 Ное. 2022
113 четения

До 6 декември е крайният срок за подаване на номинациите в традиционната анкета “Спортист на годината”, съобщиха организаторите от Община В. Търново. Предложенията се правят от самите клубове. Право да предложат кандидатури имат всички състезатели от клубове на територията на общината, както и съответните треньори. Те могат да правят номинации в три категории: Спортист на годината (мъже и жени), Спортист на годината (юноши и девойки) и Треньор на годината.
Наградените ще бъдат разпределени по следния начин: в категория мъже и жени – 7 спортисти, при юноши и девойки – 7 спортисти, както и треньор на годината. Предложенията трябва да бъдат адресирани до кмета Даниел Панов и да бъдат внесени в Общината до 6 декември. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите на този клуб ще отпадат от анкетните карти.
След това спортните експерти обобщават предложенията и ще подготвят информацията в анкетен вид за гласуване. В рамките на седмица след изготвянето ще се проведе гласуването за трите категории. Право на глас имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновски общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от Общината.
Инициативата “Спортист на годината” е създадена през 2000 г. и бе подкрепена впоследствие от Община В. Търново и кмета Даниел Панов, като номинациите и награждаването протичат по утвърдени от Общинския съвет правила. Спортист № 1 за 2022 г. по традиция ще бъде обявен в навечерието на Коледа.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново