До 31 октомври продължава приемът на заявления по общински фонд “Заедно”

Публикувано на пн, 9 окт. 2023
202 четения

До 31 октомври продължава приемът на заявления по общински фонд “Заедно” към Община В. Търново за подпомагане на млади специалисти. Кандидатите подават документи по образец, които могат да намерят на интернет страницата на Общината.
Фонд “Заедно” беше създаден в края 2021 г. по предложение на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и колегата му Росен Иванов. Целта е по този начин да се подпомагат специалисти, които са в трудово или служебно правоотношение, или имат сключен договор за придобиване на квалификация с публична институция, или публично предприятие на територията на общината.
От създаването на фонда до сега общо 38 кандидати са подали заявление за подпомагане, а одобрените са 32.
Средствата, заложени във фонда за тази година, са в размер на 60 000 лв. Максималните размери за подпомагане под формата на възстановяване на разходи за свободен наем на жилище е до 1200 лв. за година. А за възстановяване на такси за обучение е до 2000 лв. Общо 4 са приемните сесии за пдопомагане през годината – от 01 април до 30 април; от 01 юни до 30 юни; 01 август до 31 август и от 01 октомври до 31 октомври.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново