Дичо и Теди Кацарова мотивираха безработните младежи във В. Търново

Публикувано на сб, 21 юли 2018
242 четения

Над 200 души се събраха на концерта с участието на Дичо и Теди Кацарова в Летния театър във Велико Търново. Музикалното събитие бе организирано от Агенцията по заетостта и бе насочено към младите хора до 29 години, които не учат и не работят. Целта бе младежите да се запознаят на място с възможностите за заетост. Концертът е част от националната информационна кампания по проекта „Готови за работа“, реализиран от Агенцията по заетостта, а старата столица бе осмият град, в който се проведе събитието.
На сцената на Летния театър се качиха още DJ Моник и фолклорна формация „Раховче“. Организаторите бяха подготвили различни изненади и томбола с награди.
Това е второто информационно събитие. По време на първото, също в парк „Марно поле”, бяха регистрираха 112 младежи, от които половината бяха регистрирани на трудовата борса, а някои от тях вече работят, заяви Обрешко Нечев – директор на Дирекция „Бюро по труда“ във Велико Търново.
По време на концерта квалифицирани консултанти съветваха младежите относно бъдещата им професионална реализация, различните програми и мерки, по които могат да започнат кариерата си. Бяха представени и актуалните работни места, заявени в Бюрото по труда. В момента най-голямо търсене има в сферата на услугите – ресторанти, хотели, заведения за обществено хранене, както и в предприятията от района.
Концертът в старата столица завърши с изпълнението на песента на Дичо и Теди Кацарова – „Остани”. Тя е по текст на Румен Гайдев, Ангел Ангелов и Иван Бондоков, музиката и аранжимента са дело на Петър Рангелов.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново