Дигитално издание за събитиен туризъм направиха студенти и преподаватели от ВТУ

Публикувано на пт, 25 Ное. 2022
75 четения

Безплатно дигитално издание в подкрепа на събитийния туризъм в България започна да излиза през месец октомври. “Events Guide” е на разположение на читателите в платформата eventplus.bg, а негови създатели са студенти и преподаватели от Катедра “Туризъм” на Стопанския факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Изданието ще бъде представено официално на 25 ноември, в рамките на ежегодната кръгла маса на катедрата, чиито официални партньори са Община Велико Търново и Старопланински туристически район. По време на събитието ще бъде проведена дискусия със заинтересованите страни в конгресния туризъм по въпроси, касаещи възможните партньорства, перспективите, готовността на кадрите да се реализират в сектора и ще бъде излъчен изявен студент от специалност “Туризъм” – стипендиант в програмата на “Ивент плюс БГ” ЕООД.
“Events Guide” е иновативно, специализирано издание, което кани читателите на интерактивно пътешествие из страната. 50-те страници са изпълнени с интересни и задълбочени анализи за конгресния туризъм на България. В първия брой е включена интерактивна разходка из Рило-Пиринския туристически район, а страниците с информацията са изпъстрени с български шевици. Всеки месец изданието ще представя по един от 9-те туристически региона на страната.
“По интерактивен начин може да се запознаете с предимствата на всеки един район, започвайки с информация за конгресната база, минавайки през традиционни храни и напитки и стигайки до забележителностите, които отличават всяко едно туристическо кътче в България. Материалите се базират на изследване, проведено от студенти от ВТУ. Всички статии, анализи и оценки са изготвени от академичната общност на катедра “Туризъм” към висшето учебно заведение”, поясняват създателите на изданието.
“Поздравявам издателите и читателите на първия брой на специализираното издание за събитиен туризъм “Events Guide Bulgaria”. Основната цел на туризма е да създава емоция и преживявания, да създава красиви и вълнуващи спомени в живота на всеки от нас и да ни дарява с усещане за пълноценност. След почти две години на трудности, днес се намираме във време на промени, на възход и на преосмисляне – преосмисляме ценностите, начините как да подходим към реализирането на съвременен туризъм в една дигитална епоха и към създаването на успешен туристически продукт, който да ни върне към нормалността”, посочва в обръщението си към читателите, поместено в първия брой на изданието, д-р Илин Димитров, министър на туризма.
Всеки един брой на “Events Guide” предоставя информация и за териториалната карта на районите, като така освен на българските туристи и бизнес изданието служи и за ориентир на чуждестранни посетители, тъй като предстои то да бъде достъпно и на английски език. Авторите много добре разбират, че в забързаното ежедневие читателите може да нямат време да прочетат цялото богато съдържание, описващо всеки регион, и заради това за тяхно удобство водещата рубрика е достъпна и в аудиоформат, а местата за събития са представени по иновативен начин с видеоматериали. Рекламните позиции са обогатени с интерактивни визитки, активни линкове и директни препратки към специфично разширено съдържание с директна форма за контакт и изпращане на запитване.
“Мисията ни е заедно да направим България разпознаваема и предпочитана дестинация за събитиен туризъм и улесним организирането на събития. Да създадем привлекателен имидж и образ на даден район и подпомогнем за неговия икономически растеж, да привлечем нови туристи. Смятаме, че в дългосрочен план “Events Guide” ще е настолен наръчник за студенти, за всяка агенция, отдел на компания, която търси най-подходящата дестинация, зала, хотел, доставчици на услуги за провеждане на събития у нас”, споделя Ралица Иванова, инициатор и издадел на “Events Guide Bulgaria”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново