Деца от СУ „Емилиян Станев“ твориха рисунки върху автомобил

Публикувано на чт, 20 юни 2024
2022 четения

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

Децата от паралелките по изобразително изкуство в СУ „Емилиян Станев“ твориха рисунки върху чисто нов лек автомобил, предоставен с тази цел от представителството на “Volkswagen” във Велико Търново. Това е съвместна кампания на „Авточойс“, СУ „Емилиян Станев“ и „Порше България“ под надслов „Заедно в подкрепа на изкуството“. Каузата на “Авточойс” в подкрепа на младите художници на Велико Търново.

„Радостни сме да обявим нашата нова кампания с участието на СУ “Емилиян Станев”! Децата от паралелките по изобразително изкуство на училището имат изключителната възможност да изразят творчеството си върху чисто нов VW Tiguan. Само седмици след официалното му представяне в България, един щастлив Tiguan се превръща в уникално изложбено пространство за най-младите творци.

След като бъде изрисуван от малките таланти, автомобилът ще ни радва по улиците на Велико Търново, носейки посланието за подкрепа на изкуството и образованието. Най-хубавото е, че след като се сдобие с нов собственик, печалбата от продажбата на този необикновен VW Tiguan, ще бъде дарена изцяло в полза на СУ “Емилиян Станев” за оборудване на кабинетите по изобразително изкуство. В рамките на кампанията, всеки може да стане част от тази прекрасна инициатива.

Благодарим на всеки един, който ще участва, ще подкрепя, ще споделя, ще съдейства и по този начин всички заедно ще помогнем на децата да развиват своите умения и да следват мечтите си“, обявиха от „Авточойс“.

Малките художници развихриха фантазиите си и оцветиха колата в южния двор на училището. Приказни герои, принцеси, различни животни като калинки, риби, придадоха страхотен вид на новия модел фолксваген. Автомобилът беше предварително облепен със специално фолио и след изрисуването му ще бъде лакиран. Три месеца ще бъде в този си вид и ще обикаля с рекламна цел, като всеки може да се наслади на возията и комфорта му. Бъдещият му собственик сам ще реши дали да запази рисунките, като няма да има проблеми с регистрацията, защото колата вече е регистрирана. Ако не желае, ще бъде възстановен оригиналният тъмнозелен цвят след сваляне на специалното фолио.

Средствата от продажбата ще бъдат дарени за закупуване на техника – монитори и графични таблети за кабинетите по изобразително изкуство и графичен дизайн в СУ „Емилиян Станев“.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново