Десетки семейства се забавляваха на спортен празник в Долна Оряховица

Публикувано на нд, 8 окт. 2023
159 четения

Десетки деца и техните родители се забавляваха на семеен спортен празник на новите игрища в Долна Оряховица. Инициативата е част от кампания на кандидата на ГЕРБ за кмет на втория град в общината Атанас Минков. Съдействие за реализиране на празника оказаха и момчетата от sportuvam.info.
Радостен съм да видя толкова много семейства със своите деца. Надявам се, че тази спортна инициатива ще се превърне в традиция, ако получа подкрепата и доверието на моите съграждани на 29 октомври, сподели Атанас Минков.
А малчуганите и техните родите се включиха в различни занимателни игри, атракции и състезания – караха отборно ски, въртяха обръч, подреждаха пъзели, строиха кула с помощта на въжета, играха с топки, а по-смелите се спускаха с въжен тролей.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Долна Оряховица е на 39 години, семеен с две деца. За себе си Атанас Минков казва, че животът му е тясно свързан със спорта и младите хора, затова и спортните и младежките инициативи са му по сърце. За мен беше удоволствие да подготвим този спортен празник и съм абсолютно сигурен, че в годините напред ще го надградим, уверен е Атанас Минков. Спортната инициатива подкрепиха заместник-кметът Григор Минков, който е брат на кандидата, колегата му в предизборната битка, но за Драганово, Иван Кишев, както и кандидати за общински съветници. На финала в празника се включи и инж. Добромир Добрев, кандидат за четвърти мандат за кмет на Община Горна Оряховица.
Дълги години Атанас Минков се занимава със спорт. Още на 8 години започва да тренира волейбол. Допреди 4-5 години е бил активен спортист, преминал е през всички възрастови групи. През 1999 г. като част от ВК „Спортист“ играе в „Б“ Републиканска група на националното първенство по волейбол в България. Забелязан е от националните селекционери, но много тежка контузия прекратява професионалната му спортна кариера. Разминах се с големия спорт, но както се казва, всяко зло за добро. Сега мога да помагам за развитието на спортните клубове в Долна Оряховица – ФК Долна Оряховица и ВК „Импулс“. Спортът ме е научил на трудолюбие и екипност, а постът на капитан ме е задължавал и ме е мотивирал още повече, защото личният пример допринася за добрия колектив. Затова заставам с лицето си пред моите съграждани и вярвам в тяхната подкрепа в местните избори на 29 октомври, убеден е Атанас Минков.

Отборът на ГЕРБ е с №7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново