Декоративни яйца разкрасяват Велико Търново за Великден

Публикувано на пн, 29 апр. 2024
175 четения

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

_cuva

15 декоративни яйца, изработени от ученици и техните преподаватели по изобразително изкуство и графичен дизайн в СУ “Емилиян Станев”, украсяват Велико Търново дни преди светлият християнски празник Великден. Фоайетата на някои от големите великотърновски фирми, заведения и магазини вече са декорирани с великденски мотиви.
Ученици от групите по интереси в IV и VII клас, абитуриентите от паралелките “Изобразително изкуство” и “Графичен дизайнер”, техните преподаватели и дори училищното ръководство се включиха в изработването на яйцата. Те са с височина около 90 см и са украсени с традиционни великденски мотиви – цветя, зайчета, поздравителни надписи, но и няколко свободни композиции като например реплика на “Звездна нощ” на Ван Гог.
Със средствата, събрани от продажбата на яйцата, училището стартира съвместен проект заедно с известният графити артист Станислав Трифонов – Насимо. Той е за обновяване на стенописите в коридора на първокласниците на СУ “Емилиян Станев”. Училището се включи в инициативата на фондацията на Насимо Fine Graff Art “Великият стенопис на България”. Целта на проекта е подобряването на средата, в която живеят и учат децата, превръщайки изкуството в част от ежедневието им.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново