Даниел Йорданов най-добър на Фото Форум Фест ‘2018

Публикувано на пн, 5 Ное. 2018
659 четения

Фотографът на “Янтра ДНЕС” Даниел Йорданов спечели първите две места в конкурса за портрет, който се проведе на Фото Форум Фест ‘2018 от 1 до 4 ноември в Разлог. Това е ежегодна сбирка на фотографите от цялата страна, която се организира от Фото Форум, най-големия български фотографски сайт.

В конкурса за портрет майсторите на обектива е трябвало да представят свои снимки, направени в дните на феста. Той е участвал с кадри на моделите на тазгодишното издание на фотографската среща. Това са две красавици, които представят екзотиката на Африка и Азия – Siamene Kado и Криси Нгуен.

Работите са били оценявани не от жури, а от самите участници във Фото Форум Фест ‘2018. Изборът е бил анонимен. Даниел Йорданов е представил две снимки, отличени са и двете. Фотографията, на която са двете моделки е оценена най-високо, а закачливият портрет на Криси е спечелил втората позиция.

Програмата на Фото Форум Фест ‘2018 включва образователни лекции и уъркшопи както с популярни фотографски имена от страната и чужбина, така и с участници от сайта.

Георги Неделчев е показал портрети, които е правил и ще разкаже интересни истории, съпътстващи създаването им, а Бистра Стоименова е представила работата на терен в травъл фотографията. Бони Бонев е говорил за фотографията като бизнес. Нови тенденции и възможности при семейната и сватбената фотография. Анализ на пазара и видовете клиенти. Максимално използване на съвременните технически средства за по-въздействащи резултати. Бонев е посочил различни примери от практиката си в България и Европа.

Фирмите, които произвеждат фотографска техника, са показали най-новото, което

се показва на пазара, а майсторите на обектива са имали възможност да го тестват.

По време на форума е имало и фотографски базар, всеки участник е имал възможност да купи или да продаде собствена фотографска техника.

Тази година Фото Форум навършва 15 години, за това време много фотографи са направили първите стъпки в сайта.

Весела КЪНЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново