БЧК раздава 2 722 пакета с храни в община В. Търново

Публикувано на вт, 2 апр. 2024
685 четения

Българският червен кръст във Велико Търново ще започне раздаването на хранителни продукти в изпълнение на операция „Подкрепа“ от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд+ с управляващ орган на Програмата – Агенцията за социално подпомагане.
В старата столица раздаването ще започне на 3 април на адрес – ул. „Козлодуй“4. Пунктът ще е отворен всеки работен ден от 9,00 ч до 13.00 ч.
Общо 2 722 пакета ще получат 2 478 лица в община Велико Търново.
Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, получили целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023 г./2024 г.; хора с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете; хора с над 90 % степен на увреждане, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия; лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; лица и семейства, получили еднократни или получаващи месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства.; лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ по Закона за социално подпомагане или на друго нормативно основание, въз основа на инцидентно възникнали обстоятелства през месец януари 2024 г.; лица или семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023 г./2024 г., поради надвишен диференциран доход за отопление или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпомагане, което не променя нивото им на материално лишение.
На едночленни и двучленни семейства ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 10,890 кг.
На тричленни семейства и семейства с повече членове ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 38,370 кг.
Лицата, които не могат лично да получат хранителните продукти, могат да попълнят пълномощно по образец, с което да упълномощят друго лице да получи продуктите.
Формуляра на пълномощното могат да получат от пункта за раздаване или в ДСП Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново