Брачни халки – тенденции за 2023 година

Публикувано на ср, 9 Ное. 2022
512 четения

Въпреки че 2022-ра година върви към края си, не е излишно да се осведомите за актуалните тенденции при брачните халки през идната година. В крайна сметка никога не се знае кога ще решите да предложите брак на своята любима. А пък и есенно-зимният сезон е особено подходящ и предразполагащ за това – с романтичните вечери край домашната камина, под меката завивка и аромата на чай с канела и мандарини.

Но стига за това. Този материал не е посветен на уюта, а на емблематичната първа класа в сектора с бижута. Ето какви ще са най-актуалните брачни халки през идната 2023  година.

Семпъл дизайн с много карати

Особено популярни през настоящата година са брачните халки с опростена и класическа визия. Елегантната им нотка е едва забележима, но пък изключително изискана и допълваща всеки индивидуален стил. Тази семпла естетика е компенсирана с масивността на големия брой карати и впечатляващия грамаж на бижуто.

Двуцветна визия в бяло и жълто

С други думи, през 2022-ра година много младоженци направиха своя избор за брачни халки не просто по-нетрадиционно, ами в разрез с вечното правило, че „Злато и сребро не се носят заедно“. Всъщност, бялото и жълтото в най-главните бижута на една сватба представляват златото и платината. Тази двуцветна палитра е изключително раздвижена и по-различна от всичко, което сме виждали до сега в магазина за брачни халки.

Розовото злато не отстъпва по-назад

То е изключително необичаен материал за изработка на брачни халки. Е, очевидно 2022 е годината на необичайните бижута. В много магазини се предлагат разкошни брачни халки от розово злато. Ако се замислите, те съвсем не са неподходящи за мъжете. С правилната визия розовото злато би седяла отлично и на мъжката силна и масивна ръка.

Винтидж модели

Ретро дизайните са особено популярни в модата през 2022-ра година. През последните месеци на подиума си припомнихме и 70-те, и 30те, та дори и 90-те години на миналия век. Техните открояващи и легендарни тенденции се възвърнаха не само в текстилната индустрия, но и в бижутерията. Ето защо брачните халки напоследък напомнят за миналото, когато може би, любовта бе по-трайна и силна!

Камъните – центърът на вселената на брачните халки

Традиционно камъкът присъства по-скоро във визията на годежните пръстени. Диамант, ако може, моля! Но нещата се промениха в сектора с бижута и все по-често виждаме брачни халки с камъни. Разбира се, при мъжете те не са толкова ярки, големи и натрапчиви. Определено обаче камъните върху годежния пръстен на булката си личи отдалече – може би, подсказвайки кой е новият силен пол в обществото!

Овалните форми – топ тренд сред съвременните брачни халки

Най-често овалната форма е използвана за изработката на камъка.  Дори такъв да не присъства в брачната халка, овалът ще се забележи в нея. Декорацията и визията на бижуто включва множество възможни версии на тази форма. Според експертите тя толкова допада на бъдещите младоженци, че е твърде вероятно да я видим и в дизайните на брачните халки и през следващата, 2023-та година.

Персоналната изработка продължава да е на почит

Все по-често потребителите търсят уникална визия, оригинален дизайн, нещо, което останалите нямат. При брачните халки този тренд е осезаем тази година. Според бижутерите индивидуалните заявки за персонализирани бижута за сватбата са в пъти повече през последните месеци по сравнение със същия период за изминалата 2020-та година. Трудно обаче могат да се обобщят какви са основните идеи, тенденции и визии, които търсят днешните потребители. Поръчките са крайно разнообразни и отличаващи се една то друга.

Без значение дали ще се опрете на актуалното и модерното, или ще заложите на вътрешното си чувство за естетика, изберете брачни халки, които подхождат и на двама ви. В крайна сметка, те са символът на вашият бъдещ съюз, а в него са повече от необходими общата допира точка, съгласие и равновесие.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново