Бащата на “Радка пиратка” залюби засукано младо гадже

Публикувано на пн, 1 апр. 2024
9758 четения

Изгората на Тошко Тодоров лови гигантски
шарани и ходи в гората за трюфели

Култовият поп фолк изпълнител Тошко Тодоров посрещна пролетта с ново гадже. За това се похвали самият той в профила си във фейсбук, след като преди няколко дни смени статуса си на “обвързан”. Новата изгора на Тошко е дългокрака русокоса красавица от Горна Оряховица и се казва Мима Шопова. Двамата са се запознали още преди година, но чак сега решили да афишират връзката си публично. Тошко сподели, че за пръв път са се видели на язовир “Йовковци”, където и двамата били отишли за риба. Но в главата на поп фолк динозавъра вече се върти идеята и за нова песен, която да посвети на любимата Мима. Какъв ще е текстът и жанрът на новия хит обаче, засега авторът му не иска да издава.
Новата любов на Тошко Тодоров е страстна рибарка и използва всяка свободна минута, за да обикаля водоемите и да лови големи риби: сомове, шарани, каракуди, кефали, скобари. Харесва и дънния риболов, и течащите водоеми, защото в язовир и баба знаела да лови риба. “Разликата между мене и другите жени рибарки е, че те ловят по язовирите, а за мене няма нищо по-хубаво от реката. Защото в нея рибата е по-дива и по-борбена, също като мене”, споделя атрактивната блондинка. Рекордът ѝ за уловена риба е 72 кг шаран, когото измъкнала от водата след дълга и ожесточена двучасова борба с помощта на приятели. Другата страст на Мима е обикалянето по планините в търсене на трюфели. За това тя си има специално обученото куче Бойко, което е кръстоска между кокер и бретан шпаньол. Купила го за 1500 лв., но Бойко вече отдавна си е избил парите.
Споделя, че не я е страх да обикаля сама из горите, тъй като винаги носи със себе си нож. “Съвсем случайно започнах с трюфелите. Запалих се, започнах да чета и в един момент реших, че мога да си изкарвам и добри пари от гъбите”, обяснява блондинката.
Поп фолк динозавърът Тошко Тодоров издава и още една тайна. През този месец той най-после след толкова години влиза в студио, за да запише няколко нови песни. От суеверие не иска да каже в какъв жанр ще бъдат те. Категоричен е обаче, че ще станат хитове. “Дължа го на моите фенове, които през всичките тези години не спират да посещават изявите ми. Като се кача на сцената те не спират да пеят и да танцуват на старите ми хитове и всички много ми се радват. Но реших, че ще е хубаво най-после да ги изненадам и с нещо ново. Това и за самия мен ще бъде едно изключително приятно и вълнуващо предизвикателство”, не крие вълнението си Тошко.
След промяната на статуса му на “обвързан”, само за няколко часа легендата получи десетки поздрави и пожелания за дълги и щастливи съвместни години с изгората. Като сред хората, честитили новата любов ,има дори и българи отвъд океана. “Бате Тошко, велик си. Бъди много щастлив и не спирай да ни изненадваш. Пък и време ти е да осъвремениш репертоара и да има и продължение на “Радка пиратка”, пише Дамян Николов от Чикаго. “Айде, наздраве и да имате с Мимето след време и дечица. И двамата сте млади още”, пожелава му Красимир Ангелов. “Адаш, през последните години имаше толкова много неприятности, че е крайно време вече съдбата да спре да ти изпраща изпитания и да ти носи в бъдеще само радостни моменти и случки”, пише и Тодор Димитров – Тото.
Тошко Тодоров е един от емблематичните и най-харесвани и обичани български поп фолк изпълнители от зората на този жанр.
Освен тоталния хит “Радка пиратка”, той е изпял и много други запомнящи се песни като “Тримата глупаци”, “Розовата пантера”, “Вале, Вале”. Винаги се възмущава, когато определят песните му като нецензурни и като чалга. За “Радка пиратка” той споделя, че я пее още от ученическите си години, когато заедно със съучениците си ходели на летни бригади. Първоначално текстът и бил малко по-различен и имало известни по-пиперливи думи, но след като я обработил, песента добила напълно приличен вид.
В личния живот съдбата нанася два жестоки удара на изпълнителя, като той губи и двете си дъщери. Но и двата пъти успява да излезе сам от душевната криза, благодарение на верните си приятели и музиката.
Иван ГЕОРГИЕВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново