Балет „Калина“ с блестящо представяне в Mеждународен танцов шампионат

Публикувано на чт, 14 мар. 2019
267 четения

Децата на Балет „Калина” се представиха блестящо в открития Mеждународен танцов шампионат MOVMNT Interndtional Dance Competition в Русе. Състезавайки се заедно с танцьорите от балета на Сан Ремо, възпитаниците на школата при НЧ „Напредък – 1869” в Г. Оряховица завоюваха пет първи места, две втори и три трети позиции. В шампионата участваха 1600 изпълнители от 10 държави с над 1000 хореографии. Балет „Калина” с художествен ръководител Калинка Генова бе отличен с много специални награди, индивидуални и групови, за обучение в Русия, Италия, Румъния и Гърция.
Талантливият Денислав Иванов, които преди дни се завърна от участието си в танцов спектакъл „Любовта на Жулиета” в Румъния, спечели поредните си големи отличия – три първи места. Наградите му са за изпълненията в стиловете модерън, шоу денс и характерни танци в категория „сеньори”. Многократно награждаваният дует Ирен – Мари Дочева и Денислав Иванов отново бе класиран от международното жури за танца си „Самодива” с първо място. Чаровната Кристина Георгиева, състезаваща се в стил „акроденс”, спечели поредния си златен медал за танца „Халюцинации”. Две трети места в стил „ характерни танци и джаз” спечели харизматичната Ирен – Мари Дочева.
При изключително силната конкуренция от 40 състезатели в категория „ сеньори” до финалните пето и седмо място достигнаха Миа Момъкова и Камелия Радева. Хореографиите на техните танци бяха поставени от Денислав Иванов. Талантливите участници на балет „Калина”, състезавайки се като група, бяха оценени с две втори и едно трето място за “Неизживени спомени”, „Житие и битие” и „Приказка в полунощ” в стил „модърн и шоу денс”. Хореографиите са на Александра Драгова, Калинка Генова, както и на Денислав Иванов, който за първи път се изяви като хореограф. Членовете на журито наградиха Денислав Иванов и с обучение в Сан Франциско ди Паола, в Малта. Той получи и покана за участие в два конкурса в Италия. Представителите на България в журитетната комисия на международен танцов шампионат MOVMNT – Цветанка Гергинова и Алекс Асенов, ще журират Второто издание на Националния конкурс „Танцова въртележка”, който ще се проведе от 12 до 14 април в салона на НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново