Англичаните в областта осигуриха техника на ЦНСТ в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 20 Ное. 2014
353 четения

Англичаните в областта, обединени във фондация “Приятели”, дариха специализирана транспортна техника за придвижване на неподвижни деца на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСT) за деца с увреждания в Горна Оряховица. Новината съобщи председателката Кристин Фокс. Тя обясни, че в голямата къща от семеен тип живеят 13 деца, които са изведени от домовете в Илаков рът и Горски Сеновец, а самият център е построен по проекта “С грижа за всяко дете”, финансиран от програмата за развитие на човешките ресурси.
След като помогнахме на неонатологичното отделение във Велико Търново, където дарихме скъп респиратор за новородените бебета, сега сме насочили усилия да помагаме на горнооряховския ЦНСТ, заяви Кристин Фокс. Там децата имат голяма нужда от памперси, дрехи и обувки. Председателката припомни, че във Велико Търново работи благотворителен магазин за дрехи, в който пристигат дарения предимно от Англия. Имаме и български приятели, които също даряват дрехи за бедни хора и социални домове.
Дарителството на фондацията е насочено и към децата от социално слаби семейства. В Горна Оряховица Кристин Фокс лично подари раници и ученически принадлежности на ученици в началото на тази учебна година. Мисията на нашата организация е да помагаме на нуждаещите се в областта, защото ние живеем тук. Що се отнася до събирането на средствата, Фокс обясни, че англичаните правят благотворителни инициативи помежду си. Но помагали и приятели в Англия.
Вчера управителката на ЦНСТ Павлина Бакалова разказа, че настанените деца с увреждания вече са се адаптирали към новата обстановка и се чувстват добре. Имаме и такива, които ходят на училище. Общо за всички в центъра се грижи персонал от 13 души.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново