А1 оборудва две високотехнологични зали на Висше училище по телекомуникации и пощи

Публикувано на вт, 17 окт. 2023
208 четения

А1 оборудва изцяло два учебни кабинета във Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), с които осигурява високотехнологична среда за обучение на преподавателите и студентите. Компанията предостави компютърна техника, основно мрежово оборудване и изгради структурното окабеляване, с което гарантира безпроблемно дигитално преживяване по време на образователния процес.

Залите бяха официално открити днес, а в събитието участваха Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги“ в А1, Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1, и Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, които представиха пред студентите новите възможности на двата учебни кабинета.

„А1 има готовност да подкрепи въвеждането на нови теми в програмата на катедра „Телекомуникации“ на Висше училище по телекомуникации и пощи и да предложи възможността инженери от компанията да участват в практическите упражнения. Комбинацията от високотехнологично оборудвани зали и споделения опит на инженерите, ще допринесе за това студентите да получават образование, което е съобразено с индустриалните стандарти.“, заяви Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги“ в А1 България.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България, коментира: „Поздравявам ръководството, преподавателите и студентите от ВУТП с откриването на новите лабораторни зали. Подкрепата ни за изграждането на условия, в които студентите да придобиват практически знания, наред с възможностите да се включат в нашата стажантска програма и Лятна академия, са част от стратегическото сътрудничество на А1 с университета, с което сме си поставили за цел със съвместни усилия да подготвяме бъдещето на телекомуникациите в България.“

„Благодаря на нашия стратегически партньор А1 затова, че през изминалите 4 години скрепихме връзката между образование и бизнес. Мога да кажа, че вече чертаем хоризонта на следващи проекти, с които се надяваме да бъдем от полза не само на студентите, но и на цялото общество, защото сътрудничеството между бизнес и образователни институции е бъдещето и върху него следва да се базира всяко едно икономическо развитие.“, коментира Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи.

Една от новооткритите зали е кабинет за практическо обучение, за която A1 осигури оборудване, което включва всички елементи на един обект от мобилната мрежа, преобразувател на захранване с батерии, радиооборудване, антени и релейна връзка, използвана често като връзка с основната мрежа. Конфигурацията ще подпомогне лабораторните упражнения на студентите и ще даде възможност за работа по реални задачи и по-добро разбиране на теоретичната част. Втората зала е снабдена с последно поколение компютри и интерактивна дъска, които осигуряват всичко необходимо за модерно дигитално образование на студентите и преподавателите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново