5745 социално слаби получават по 374 лева за твърдо гориво

Публикувано на вт, 30 окт. 2018
131 четения

5745 социално слаби от Търновско получават по 374,15 лв. от Агенцията за социално подпомагане за отопление с дърва и въглища, сочи справка на Регионалната дирекция в старата столица. Информацията е към 24 октомври, но молбите за енергийните помощи се приемат до 31 октомври.
249 души са пожелали да им доставят дърва и въглища директно по домовете.
Агенцията подпомага и социално слаби, които използват природен газ, електроенергия и топлоенергия. В тези групи най-много са кандидатите за подпомагане за ток. Отпуснати са средства за 792 души. За парно 16 социално слаби ще получат енергийни субсидии, а за газовото отопление – само 6 души.
Интересното е, че нито един социално слаб от В. Търново и Златарица не е пожелал да му доставят дърва и въглища в дома. Правоимащите предпочитат държавата да им помага с пари. С изключение на В. Търново и Г. Оряховица, където битовото отопление е от 3-4 различни източника, то в останалите 8 общини хората се отопляват предимно с ток и твърдо гориво. В Сухиндол обаче държавата е подпомогнала социално слаби само за твърдо гориво. И то в пари. 141 души получават по 374,15 лв.
За миналия отоплителен сезон в областта са подпомогнати 6881 социално слаби.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново