4 причини работодателите да не пропуснат “Национални дни на кариерата” 2018

Публикувано на пт, 9 февр. 2018
257 четения

Остават само няколко седмици до старта на 17-ите “Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Тази година събитието ще се проведе в повече градове и в зали с по-голям капацитет, но въпреки това темпът на записване на желаещите да участват в компании вече надвишава този от предишни години. Недостигът на кадри, т.нар. “пазар на кандидата”, който се е установил в не малко от добре развиващите се икономически сектори в България, изисква още по-сериозна активност в осигуряването на свежи таланти за бизнеса.
Ако сред вас има все още колебаещи се дали да се включат в събитието във Велико Търново на 26 март, припомняме само някои от предимствата, които носи участието в най-големия, най-стар и най-успешен кариерен форум в България.

n Избирайте само сред
правилната публика

Във Велико Търново изложението ще се проведе във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Посетителите ще са предимно млади, образовани или все още учещи в университета хора, които ще са там с причина – да си търсят работа или стаж. HR специалистите на компаниите работодатели ще могат да се срещнат и да проведат кратък разговор с всеки, отсявайки неподходящите и в същото време откривайки нетипични кандидати, които иначе не биха кандидатствали за определена позиция. Забравете за тоновете неуместни CV-та, които получавате от обявите за работа.
JobTiger полага допълнителни усилия в широката си кампания преди събитието, за да разясни на бъдещите посетители защо е важно те да дойдат подготвени – да са проучили предварително обявените работодатели, да си носят автобиография, да задават правилните въпроси и т.н. Целта е допълнително да се улесни първоначалният подбор от страна на изложителите.

n Свържете се с местната общност

“Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”, предоставя уникалната възможност за географски-детерминиран подбор – сред кандидати от или живеещи близо до населеното място, в което оперира вашият бизнес. Периодът от годината, избран за провеждане на изложението, гарантира, че студентите ще са в града, а не по родните си места. Организацията на кариерния форум се подкрепя от основните университети в града, които ще разпространяват информацията за събитието сред своите студенти. Всичко това е допълнително подплатено със силна рекламна кампания, както в национални, така и в регионални медии, диджитъл маркетинг и BTL активности.

n Улеснете подбора си
на кадри

Процесът по подбор, особено когато става дума за някои от най-търсените професии и сектори в България, може да продължи месеци за всяка позиция, което е съпроводено с голям разход на ресурс като време и пари. Участието в кариерното изложение пести на работодателите разходи по намирането на правилните кандидати за повече от една отворена позиция в компанията. Статистиката показва, че през годините един от всеки шест посетители си намира работа на “Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”.

n Подобрете разпознаваемостта си и работодателския си бранд

Наредете се сред най-добрите компании в България, които всяка година участват в “Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Тазгодишното издание на кариерния форум се очаква да постигне абсолютен рекорд по отношение на интереса от страна на работодатели и посетители.
Изложението е шанс за компаниите да представят и работодателската си марка – използвайки изложбената си площ, за да представят постиженията си като работодател – или да изпъкнат, като подредят по-интересен щанд, или като покажат различни новости и забавления на посетителите.
И нека най-добрият привлече най-много кандидати!

“Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” ще се проведе във Велико Търново на 26 март във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с генералното спонсорство на Нестле България. За повече информация и заявление за участие, свържете се с екипа на JobTiger на тел. 02/4918013 или email: events@jobtiger.bg.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново