3502 лв. събраха еленчани за лечението на болно дете

Публикувано на ср, 31 юли 2013
128 четения

3602 лева събраха еленчани от благотворителен концерт за лечението на 5-годишния Александър. На детето беше открит тумор в ствола на мозъка и според лекарите в “Пирогов” то е без шанс за възстановяване. Близките на момченцето обаче не се отчайват и търсят спасение. Надежда дава д-р Явор Енчев от болницата “Света Марина” във Варна. Контролният резонанс показва, че детето може да се възстанови напълно, но за това са необходими ежедневни рехабилитации и физиотерапия.
Здравната каса поема малка част от процедурите. Заради първоначалната тежка диагноза не може да се ползва клинична пътека. Цените в частните центрове са непосилни за неговата майка, която получава заплата като личен асистент на детето и малка социална помощ. За да се справи с проблема, тя наема квартири във Варна или София и води сина си на рехабилитации, докато свършат парите. Оказва се, че за възстановяването най-много помага хипотерапията – движение върху кон. Този метод вече дава видими резултати – Сашко започва да говори, учи се да ходи. Младата жена е принудена да купи кон, за да продължат с терапията и вкъщи. Лекарите препоръчват за стабилизиране на момчето да се закупи вертикализатор, чиято цена е 2500 лв., а също да се извършат поне 20 процедури в барокамера, а една струва над 50 лв.
Средства продължават да се събират по банков път на сметка: Централна кооперативна банка, IBAN: BG55CECB 97901073258700, BIC: CECBBGSF. Титуляр: Даниела Бойкова Манолова
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново