2400 зрители събра гала премиерата на „Дяволското гърло“ във Велико Търново

Публикувано на пт, 1 мар. 2024
2146 четения

Близо 2400 зрители събра гала премиерата на филма „Дяволското гърло: Есента на демона“ във В. Търново. Нетърпеливите да видят продължението на хитовия сериал изпълниха Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ и изгледаха заедно с част от актьорите и екипа първите два епизода, преди официалния старт на продукцията в телевизионни ефир. Ексклузивната прожекция бе прекъсната за кратко и за пряко включване по Нова телевизия.

„Добър вечер, скъпи приятели! Много се вълнувам, защото дълго чакахме този ден и ето – той се случи. Минаха година и няколко месеца от края на снимките. През това време работихме по този проект и живеехме с В. Търново. Щастлив съм, че сме тук, за да споделим този момент заедно“, каза преди началото на прожекцията продуцентът Евтим Милошев. „През тези почти 3 месеца, в които с целия екип живяхме тук, във вашия красив град, получихме много подкрепа, много любов, много приятелско отношение, съпричастност към нашата работа и затова В. Търново ни е толкова на сърце. Вие сте щастливи хора, че сте родени и живеете в този град. Пазете го, обичайте го, той ще ви даде много“, допълни Милошев. Той припомни, че всеки един кадър във филма е сниман във във В. Търново, Арбанаси, Малки чифлик и още няколко селца наоколо. Продуцентът разказа как всичко започва с творческото партньорство с Нова телевизия и Националния филмов център. „Така, през пролетта на 2022 г., пристигнах във В. Търново, след като бяхме взели решение да снимаме в този град и потърсих кмета. Срещнахме се и оттогава до ден днешен аз получих най-голямата помощ“, сподели Милошев и благодари на зрителите и институциите за топлото посрещане и интереса.

„Благодаря на всички, които помогнаха за реализацията. Това е един труден за снимане и за осъществяване проект, който изискваше много усилия от страна на целия екип. Безкрайно съм вдъхновен от вашия град. От самото начало нито за момент не се чувствахме като гости. Атмосферата тук ни погълна и се възползвахме от всяка една уличка, всеки един ъгъл, всяко едно място. Това е град, който има много специален дух, но вие живеете тук не можете да го усетите така, както го усещаме ние, идващите за малко“, каза режисьорът на филма Павел Веснаков.

„Велико Търново завинаги ще ми остане в сърцето. След първия сезон на сериала много се притеснявах  какво ще представлява втория. Изключително много съм изненадана от това колко кинематографичен е този град, все едно някой ни е дал един милион за декори, за да разкажем тази малко зловеща, но вълнуваща и смислена история. Наистина тук се чувствахме като у дома си“, каза Теодора Духовникова, изпълняваща главната рола на Мия Язова, и която Евтим Милошев определи като новата Търновска царица, нареждайки я до емблематичните актриси Невена Коканова и Камелия Тодорова, снимали във В. Търново „Крадецът на праскови“ и „Търновската царица“.

„Искам първо да благодаря на Евтим Милошев за поканата да бъда актьор. Напоследък не се снимам често, така че това е изключително вълнуващо за мен. Радвам се, че бях част от този прекрасен филм“, каза Мариан Вълев, който играе началник на полицията във В. Търново и бе бурно аплодиран.

„Аз изключително много се вълнувам за това нещо, което видяхме тук и което ще продължаваме да виждаме, защото да участвам в такъв проект е една моя осъществена мечта“, сподели пред публиката младият актьор Николай Николаев, който в сериала изпълнява ролята на оперативния полицейски работник Пенко Илчев.

На премиерата присъстваха още: Светлана Василева, програмен директор на Нова телевизия, Петър Тодоров, директор на Националния филмов център, главният оператор Иван Вацов, Константина Джидрова, скриптър, Петър Мисов, изпълнителен продуцент, Атанас Каракефилов, асистент режисьор, Анастас Джидров, арт директор, Тома Вашаров, режисьор по монтажа.

След прожекцията повечето зрители изразиха задоволство от видяното на екрана, но имаше и такива, които не харесаха бруталните сцени на насилие и някои реплики на актьорите. Новият сезон ще включва общо 12 епизода, които ще проследят разследването на жестоко убийство и ще предложат неочаквани обрати и постоянно напрежение. Те ще бъдат излъчвани всеки четвъртък от 22 ч. по Нова телевизия.

Николай ВЕНКОВ

сн. Иван Блажев

loading...
Пътни строежи - Велико Търново