2200 хранителни продукти събраха „отГоворните“

Публикувано на ср, 24 апр. 2019
117 четения

Успешен финал на инициативата „Купи и сподели“ в Горна Оряховица отчетоха организаторите й от неформалната група „отГОворните“. С помощта на доброволци те събраха почти 2200 хранителни продукти. В рамките на два уикенда в двата хипермаркета в града младежите събираха храна за възрастни и социално слаби хора, като част от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за 4-та четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

„Нашите съграждани показаха, че имат добри сърца и бяха съпричастни с каузата да направим християнския празник по-добър за най-ощетените хора в нашето общество“, разказа след финала на кампанията Даниел Божанков. Той благодари на мнозинството хора, които са отделили от собствения си бюджет, за да дарят поне по един продукт. Няколко горнооряховци са дарили и цели колички, пълни с храна. Запомнящ се момент били и младите семейства, които заедно с децата си избирали с какво да допринесат за кампанията. Най-много са пакетите с брашно, ориз и леща, но хората са дарявали и сладкиши, консерви и дори козунаци.

Всичката събрана храна ще бъде разпределена по равно между потребителите на Домашния социален патронаж в Горна Оряховица, които са 320 души. Част от дарението е предназначено и за живеещите в Дома за бездомни хора и в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост при сдружение Център Мария. Пакетите с храни ще бъдат раздадени до края на работната седмица със съдействието на служителите от Домашния социален патронаж.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново