100-годишната баба Иванка от Обединение посрещна юбилея си с кръвно налягане 120/80

Публикувано на вт, 27 май 2014
362 четения

В навечерието на Деня на славянската култура у нас 100-годишната Иванка Минчева от Обединение посрещна гости за юбилея си. На 23 май тя навърши 100 г. и е най-възрастният жител в селото. Живее с един от внуците си, който се грижи за нея.
Рождения ден на столетница уважиха кметовете на Обединение и Полски Тръмбеш. Градоначалникът Георги Чакъров дари 100 лв. като подарък от общината. За празника на баба Иванка се събраха много гости и роднини. Тя се радва на 11 внуци, правнуци и праправнуци. За съжаление столетницата е имала син и дъщеря, които са починали по-млади. Жената е вдовица от 30 години.
Доскоро баба Иванка копаеше в градината и готвеше сама, но вече се спря, разказа внукът Георги Георгиев. Цял живот жената е работила на полето, не е спазвала никаква диета, доскоро дори си е пийвала по половин чашка ракийка и домашно вино.
Вероятно това е ген, сестрата и майката на баба починаха над 90-годишна възраст, заяви Георги. Той не си спомня баба му да е боледувала сериозно. Сега имала кръвно 120/80.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново