Злата Кула от ПМГ е трета на националната олимпиада по руски

Публикувано на чт, 29 мар. 2018
738 четения

Злата Кула от Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” във Велико Търново се пребори за третото място във финала на Националната олимпиада по руски език, който се е провел във Варна. Десетокласничката се обучава по националната програма за ученически олимпиади и състезания заедно с учителката по руски език Цветомила Драганова.
Още двама възпитаници на търновското училище и на г-жа Драганова са се представили отлично в езиковото състезание – Виктор Капра от IX “в” и Антон Дончев от IX “д”. Те, заедно със Злата, изучават езика като втори чужд.
Злата Кула е сред изявените ученици на ПМГ. Тази година тя е носител на една от стипендиите на фондация “Комунитас” отново по руски език. Момичето има призови места и в конкурси за рецитация на поезия на руски език. Десетокласничката е успяла да си спечели правото да участва в националния кръг и състезанието “Лингвистично кенгуру”. Сега се готви усилено за участие в Международен фестивал в руската столица Москва. Злата е решила да участва във форума с есе, посветено на руската култура и странознание.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново