За три дни студио „Румина” спечели куп престижни награди от два фествала

Публикувано на вт, 21 май 2024
587 четения

От 17 до 19 май младите таланти на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново участваха в два национални конкурса – в Г. Оряховица и Ловеч.
Виктория Ганчева (9 г.) извоюва първа награда на сцената на НЧ „Напредък 1869” в съседна Горна Оряховица в многолюдната първа възр. група (37 участници!) с песни на Петя Буюклиева и Александра Бърк. Вики получи лично поздравления от маестра Милена Добрева – председател на журито на НК „Нова музика”, ръководител и диригент на ВА „Фортисимо” – гр. Бургас.
Велислава Мянушева (10 г.) завърши с трета награда във 2-ра възр. група, където бе една от най-малките участнички. Тя се пребори за бронза с песни на Камелия Тодорова и Sanna Nielsen.
Поощрения с диплом и медал в Горна Оряховица получиха Хриси Машова (8 г.), Божидара Якимова (14 г.) и Деница Пенева (15 г.) Наградите им бяха връчени от композитора Георги Милтиядов и певеца Стефан Илчев – членове на журито на конкурса.
На 4-я Арт Фестивал „Новите звезди на България” в гр. Ловеч ДЕС „Румина” имаше три представителки, които ни зарадваха с пълен комплект медали и специална купа за отлично представяне на студиото.
В категория „Филмова музика” Вики Ганчева спечели първа награда с най-висок резултат във 2-ра възр. група с песента “Hallelujah”, а в кат. „Естрада” песента „Жена на всички времена” й донесе сребърното отличие.
Велислава Мянушева (10 г.) допълни витрината на ДЕС „Румина” с втора награда за хита „Undo” в кат. „Чужда песен” и трета награда в кат. „Естрада” за „Необяснимите неща” („Мой стих”).
Най-малката „румИнка” – Хриси Машова (8 г.) се завърна с трета награда за „Тази вечер аз съм хубава” в кат. „Естрада” и поощрение за италианската песен ” L`orso col ghiacciolo” на Piccolo Coro dell’Antoniano от фестивала „Златната монета” в кат. „Чужда песен”.
За отлично представяне на ДЕС „Румина” организаторите връчиха и специален приз с диплом.
В Ловеч над 250 участници – индивидуални и групи, се състезаваха в 8 вокални категории, а изпълненията им оценяваше жури, ръководено от народната певица Гуна Иванова.
Паралелно с двата конкурса, най-малките таланти на ДЕС „Румина” на 18 май се включиха с концерт в голямата Празнична програма на с. Самоводене. Александра, Даная, Хриси, Кремена и Криси от Мини „Румина” възпламениха публиката със своите изпълнения и бяха щедро възнаградени с аплодисменти.
„Отличните резултати за ДЕС „Румина” са резултат от общите усилия на нашите деца, вокалния ни педагог Милена Димитрова, всеотдайните родители и екипа на студиото. Никога само талант не е достатъчно. Необходимо е постоянство, трудолюбие, професионализъм и много любов” – сподели ръководителят на ДЕС „Румина” Румяна Начева

Сн. Йоанна БОЯДЖИЕВА и личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново