„Работна Мецана“ пристига на сцена на Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на вт, 16 апр. 2024
42 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 20 април от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, е поканен спектакълът „Работна Мецана“ на Драматично-куклен театър – Силистра. Представлението е едно от най-популярните заглавия в детския афиш на културната институция. Автор на текста на „Работна Мецана“ е Леда Милева, режисьор – Теодора Попова, а сценографията и куклите са дело на Диана Узунова. Музиката е композирана от Гергана Василева. Ролите са талантливо защитени от Мима Дапкова, Станислав Георгиев и Елена Кешишева.
В една детска пиеса може да има и поука за възрастни…  В посланието към децата се отправя молба: „Помагайте на своите майки!” Ако пък децата не могат, поне да им благодарят за грижите. Това е послание и към част от порасналите вече деца. Второто послание пък е към майките: „Не е възможно да се справиш с всичко!”. Всеотдайна майка е Мецана. Иска всичко да е в ред… Тя е и добър приятел. Но желанието ѝ да помага на всички ѝ изиграва лоша шега.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище „Искра“. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново