Виртуозни бразилски и български музиканти откриват програмата на сцената на “Арт лято”

Публикувано на пт, 16 юни 2023
170 четения

Виртуозният бразилски музикант Адриано Триндаде гостува във В. Търново със своя квартет, за да представи най-новия си албум “A New Experience”. Той отново стъпи на сцената на “Арт лято” до Художествената галерия “Борис Денев”, за да зарадва търновската публика, успяла да се наслади на музиката му и в предишните две негови турнета в България.
Триндаде е китарист, певец и композитор от крайния бразилски юг, щата Рио Гранджи до Сул, роден през 1979 г. в Порто Алегри и израснал в Каноас. Неговата оригинална самба/джаз-рок музика с елементи на шафъл, фънк и различни африкански влияния, главно от Ангола, беше най-слънчевият избор за началото на “Арт лято 2023”, посочват организаторите. На Адриано партнираха сръбските джаз музиканти Михайло Анджелкович (барабани), Иван Клачар (флейта и саксофон) и Никола Маркович (бас).
На 17 юни от 18 ч. на същата сцена ще се проведе благотворителният концерт “Песен за малките герои”. Той е организиран от Ротаракт клуб Велико Търново и е насочен към обновяване на педиатричното отделение на областната болница. В 21 ч. отново там ще гостуват и българските музиканти Ангел Демирев – китара, Петър Миланов – китара и Христо Минчев – бас, познати и любими на публиката от много участия в “Арт лято”, включително и с групата “Cinga Manga Funk”. Този път в търсене на нови нюанси Ангел Демирев ще ни преведе в света на акустичната китара с музика от различни краища на света. Ще можете да се насладите както на неговите характерни авторски творби, така и на музика от България, Азербайджан, Сърбия, Франция, Израел и Северна Ирландия, посочват организаторите и добавят, че входът за събитията е свободен, благодарение на подкрепата на Програма “Култура” на Община Велико Търново. Концертите са част от Календара на културните събития на града.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново