ВГ “Музикална дъга” с награди от два международни конкурса

Публикувано на ср, 22 юни 2022
454 четения

Вокална група “Музикална дъга” при ЦПЛР ОДК – Велико Търново, съставена от деца от ОУ “Неофит Рилски” и ДГ “Надежда” в Килифарево с ръководител Миглена Хаджипенчева, завоюва престижни отличия от два международни конкурса. Първа награда за видеоклип в категория “Авторска песен” от надпреварата “Нови гласове и песни” в своята възрастова група спечели солистката на състава Карина Генова. Тя пребори конкуренцията с песента “Завещание” по текст на Миглена Хаджипенчева, музика на Явор Перфанов и аранжимент на Веселин Атанасов. Седмица по-рано същата песен завоюва второ място в раздел “Патриотична песен” на международния конкурс “Българска душа на Святата земя”, организиран в Бат Ям, Израел. На този музикален форум в същата категория първо място и златен медал получиха и най-малките представители на вокалната група – децата от ДГ “Надежда” в Килифарево, за песента “Българийо, обичам те безкрайно”. Те бяха облечени в сценични костюми, изработени от Пенка Райкова. В раздел “Българска популярна песен” международното жури награди с първо място и златен медал дует Цветелина Саралиева и Любов Михалкова, възпитанички на ОУ “Неофит Рилски” в Килифарево. Поощрителна награда получи 6-годишната Ивайла Михайлова към ЦПЛР ОДК – Велико Търново, а в раздел “Художествено слово” Гран при спечелиха 5-годишният Антоан Атанасов и 13-годишният Стилян Атанасов, отново възпитаници на Хаджипенчева.
На 15 юни детската градина в Килифарево отбеляза своя 70-годишен юбилей. Тържеството премина под надслов “Пътешествие с експрес “Надежда” и върна гостите и бившите възпитаници на градината назад към вълшебното детство. Екипът, работил по песента “Завещание”, дари песента “Надежда” за химн на детското заведение по повод рождения му ден.
“На 22 юни в парк “Дружба” в старата столица предстои среща на деца, обичащи музиката, изобразителното изкуство и игрите, под надслов “Здравей, ваканция”. Целта е чрез песни и игри да се създадат възможности за нови приятелства на малчугани от различни възрасти. Празникът е по идея на художничката Йоанна Алтънова-Манева. Участие в срещата ще вземат вокалните групи към ДГ “Соня” и ДГ “Иванка Ботева” във В. Търново и ОУ “Д-р Петър Берон” – Дебелец. В мероприятието ще се включат деца от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР ОДК с ръководител Лиляна Георгиева”, сподели още Хаджипенчева.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново