Ганчо Ганчев – Гана подреди изложба в лапидариума

Публикувано на ср, 22 юни 2022
314 четения

Своята пета самостоятелна изложба подреди художникът Ганчо Ганчев – Гана в лапидариума на Регионалния исторически музей във В. Търново. В експозицията, озаглавена “Vivid dreams of life and death”, авторът представя серия от живописни платна, посветени на вечната тема за живота и смъртта, като проследява преминаването на енергията от една форма в друга. Има ли живот извън материалното измерение, смъртта дава ли ново начало в него и дали ролята ѝ е да трансформира, а не да сложи край – това са само част от въпросите, на които младият творец търси отговорите чрез своите произведения.
Изложбата бе открита на 18 юни при голям интерес от страна на публиката и може да бъде посетена до 30 юни при вход свободен. Проектът се осъществява с подкрепата на ,,Национален фонд култура‘‘ и ,,Археологически музей – Велико Търново‘‘.
Ганчо Ганчев е роден през 1990 г. и започва да рисува от малък. Развива се успоредно в сферата на живописта, стенописа и уличното изкуство и през 2014 г. завършва магистратура във ФИИ на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. В работата си върху платно смесва различни техники като маслена боя, акрил, спрей и пастел. Работата му е повлияна от импресионизъм, илюстрация и графити. Често засяганите от него теми са свързани с човешкото присъствие и отсъствие в природата. Творбите му представят модерен прочит на живописта и носят свой собствен визуален език и мелодия.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново