Великотърновското лъвче Велин и Крис омаяха с гласовете си Туск и Юнкер

Публикувано на пн, 15 ян. 2018
1229 четения

Великотърновецът Велин Михайлов и Кристиан Попов омаяха с гласове и сценично присъствие председателите на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европарламента Антонио Таяни. Дуетът “Крис и Велин” участва в официалното откриване на българското европредседателство. На финала на церемонията двамата изпълниха песента “Любовта издига” на групата “Уан Рипъблик”, в чийто синбек бяха вплетени български фолклорни елементи. На сцената с Велин и Крис бяха и танцьорите от ансамбъл “Българе”.
Радваме се, че публиката в Народния театър запя в ритъма на нашата песен и успя да се отпусне. Това означава, че сме се справили отлично, заяви за “Янтра ДНЕС” Велин, който изгря за сцената преди години в предаването “Като лъвовете”. Той припомни, че двамата с Крис решават да направят дует през 2015 г. И двамата са завършили Музикалната академия – Кристиан Попов с кларинет и хорово дирижиране, а Велин Михайлов с оперно пеене.
Крис е диригент на хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния”, а Велин е в състава на Варненската опера и на театъра във Велико Търново, където участва в мюзикъли и оперетни спектакли.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново