Великотърновска рок група лекари се включва във фестивала Doctor Rock

Публикувано на пт, 24 юни 2022
2000 четения

Великотърновските рокаджии от “A.CP.C” ще се включат в първия по рода си рок фест с участието на лекарски групи – Dоctor Rock. Той ще се проведе на 8 и 9 юли на сцената на античния форум “Августа Траяна” в Ст. Загора. В него ще участват и състави от София, Пловдив, Бургас и града домакин.
Идеята на събитието е в него да участват групи, в които има поне един доктор, а в “A.CP.C” те са петима, плюс един банкер и един бизнесмен. Това са: д-р Михаил Иринков, д-р Страшимир Генев, педиатърът д-р Красимир Попов, д-р Любомир Боянов, д-р Огнян Никитов, Атанас Попов и Стефан Конакчиев. Александър Тасевски е бек вокалист и поддържа групата с перкусия и хармоника.
Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на ковид пандемията. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални “лекарски” рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност, като се оказва, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие, разказват организаторите на фестивала. Амбицията им е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново