Велико Търново в четири сезона събира в изложба великотърновски фотограф

Публикувано на вт, 9 апр. 2024
179 четения

Бизнес Център Велико Търново ще представи изложбата на великотърновския фотограф Никифор Тодоров, озаглавена “Велико Търново в четири сезона”. Събитието ще се състои на 19 април от 18 ч. в галерията на втория етаж, а входът е свободен.
Изложбата “Велико Търново в четири сезона” предлага на посетителите уникална възможност да се потопят в красотата на старата столица, видяна през обектива на Тодоров. Серията от снимки разкрива очарованието на града в различните сезони, като представя не само историческите му забележителности, но и неповторимия дух на мястото, уловен във впечатляващи моменти на деня и нощта.
Никифор Тодоров, роден през 1985 г. във В. Търново, е признат в световен мащаб за своя принос в документалната и художествената фотография. Когато през 2007 г. става участник в археологически разкопки и снимане на стенописи, той развива страст към нощната фотография и в последствие към градския пейзаж, архитектурата и портретите. Неговото майсторство е отличено с престижните звания AFIAP и EFIAP от Световната федерация по Фотография, които се присъждат за изключителен принос и успехи в международни фотографски салони.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново