Училището за талантливи деца в Русаля се нуждае спешно от средства

Публикувано на чт, 15 февр. 2018
338 четения

Училището по изкуства и занаяти “Димитър Екимов” в търновското село Русаля спешно се нуждае от финансова помощ, за да продължи да функционира. В момента в него се обучават 25 деца на възраст от 7 до 11 години, които са от социално слаби семейства и са на пълен пансион. Месечната издръжка на училището е между 25 000 и 27 000 лв.
“Нуждаем се спешно от свежи пари, за да си стъпим на краката. Имаме дарители, които ни помагат, но все още са твърде малко и средствата не достигат. За това молим всеки, който има възможност да ни помогне, да го направи, защото виждаме, че всичко това има смисъл и е за доброто на децата”, разказа Златко Златков, който е един от мениджърите на училището.
Учебното заведение е одобрено за финансиране от страна на държавата, като средствата ще се отпуснат според броя на децата, които се обучават в него, и ще покрият само малка част от всички разходи, опасяват се от ръководството. Все още не е ясно и кога ще получат тези пари, но по неофициална информация се очаква да бъдат изплатени през март или април.
Училището в Русаля отвори врати през 2014 г. по идея на Анимари Димитрова и Златко Златков с идеята в него да се обучават талантливи деца от социално слаби семейства. Учебното заведение се финансира от частни дарения и от чуждестранни проекти. Всеки, който иска да подпомогне дейността му, може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка:
Сдружение Русаля
ПроКредит Банк, София
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG37PRCB92301046274611
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново