Ученици от СУ “Вичо Грънчаров” с успех в конкурс за родолюбци

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
298 четения

Учениците от СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица участваха в първия кръг на състезанието за родолюбци “Моята родина”, организирано от Асоциация “Образование без граници”. 24-те момичета и момчета от втори до десети клас се съревноваваха с техни връстници от училища в цялата страна, показвайки знания за родината и героичното минало на българския народ.
Четвъртокласниците Денислава Бочукова, Александър Моллов, Виктор Канев и Денислав Стоянов се представиха отлично и заслужено се окичиха със златни медали, а техните съученици Ивона Русева и Радослав Гатев станаха носители на бронзови. Грамоти за отлично представяне получиха второкласничката Хрисия Божкова, третокласничките Емануела Стефанова, Никол Димова, Емоника Николова, четвъртокласничката Ралица Кирилова и седмокласникът Веселин Иванов. Таня Петрова от 2 клас и Елеонора Петкова от 7 клас получиха грамоти за много добро представяне, посочиха от училището.
Тазгодишното издание на състезанието е посветено на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 200 години от рождението на Добри Чинтулов и 150 години от рождението на Яне Сандански. Състезателните теми следват учебното съдържание по “Човекът и обществото” за 2-4 клас и “История и цивилизация” за 5-12 клас.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново