Улични артисти ще изрисуват картина с площ от 500 кв.м във Велико Търново

Публикувано на ср, 18 авг. 2021
773 четения

Шестнайсет улични артисти ще се включат в тазгодишното издание на VT GRAFF FEST, което ще се проведе във Велико Търново. През трите дни на фестивала – 4, 5 и 6 септември, едни от най-разпознаваемите български графити артисти ще изрисуват две масивни стени с обща площ 500 кв.м. Това обяви Ганчо Ганчев – Гана, който е един от организаторите на събитието. Той и неговият колега Калоян Петров събират за втори път художници на фестивал в старата столица. Сред участниците има и италианец, който от няколко години живее в България.
Темата на фестивала е “Природа” и всички артисти ще рисуват по нея. Идеята е огромната рисунка да се вижда от всички, които преминават по улица “Магистрална”.
Докато работят артистите, около тях ще има обособени зона за отдих, бар и арт базар, споделят организаторите. Също така ще има и специална стена, на която ще могат да рисуват всички желаещи. Фестът ще се проведе в Търговския парк на ул. “Магистрална” 17 между “Практикер” и “Макдоналдс”.
Проектът е финансиран по програма “Изкуство и култура” на Община Велико Търново. Художниците са успели да защитят идеята си и пред Национален фонд “Култура”.
Първото издание на фестивала се проведе през 2019 г. В него се включиха 18 български артисти, които превърнаха в огромно произведение на изкуството масивна стена в двора на ОУ “П. Р. Славейков” във Велико Търново.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново