Театър ВЕСЕЛ в очакване на „Пепеляшка“ на сцената на „Лято, кукли и приятели“

Публикувано на чт, 7 юли 2022
136 четения

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 9 юли, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от  спектакъла „Пепеляшка“. Представлението е от репертоара на Държавния куклен театър – Варна.

Спектакълът ще зарадва любителите на класическите заглавия. Вечната приказка за красотата на приказния дворец, към който всички се стремим, разказана в историята за бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра… Добротата накрая, разбира се, ще възтържествува – и на сцената, и в детските души. Какъв би бил смисълът на живота, ако децата не превръщат своите мечти в реалност?

Постановката е на Джанан Каба, а сценографията и куклите – на Свила Величкова. Музикалното оформление е дело на Светла Василева, а в спектакъла участват Таня Жекова, Валентин Митев-син, Даниел Добрев и Балена Ланджева.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 ч. в театралния салон на Читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново