Кристина Енчева и Алекс Карабоев се завърнаха с награди от музикален конкурс

Публикувано на чт, 7 юли 2022
208 четения

Младата изпълнителка Кристина Енчева от Г. Оряховица се завърна с Голямата награда в категория филмова музика от Осмия музикален фестивал-конкурс “Вярвай, искай, можеш” в Банкя. Тя пребори конкуренцията от всички възрастови групи с изпълнението си на песен от филма “Кабаре”. Припомняме, че в миналогодишното издание на надпреварата 11-годишната Криси също спечели Гран при, но в категория “Рок”.
Кристина е възпитаник на вокалния педагог Стела Дойкова, чийто ученик е и участникът в състава “Music sounds” към НЧ “Напредък” в Г. Оряховица – Алекс Карабоев. Той също пожъна успех в друго музикално съревнование, спечелвайки Трета награда в Международния детски фестивал “Корабът на изкуствата” в Поморие.
Само преди седмица двамата изпълнители се завърнаха с Първи награди в десетия Национален конкурс “15 лалета” в Хисаря. Кристина бе отличена с Мини Гран при за най-висок резултат във втора възрастова група в категория “15 лалета”, а Алекс заслужи Първа награда в четвърта възрастова група в категория “Мими и приятели”.
Въпреки лятната ваканция на Кристина и Алекс им предстоят още няколко участия в страната и чужбина, за които те заедно със Стела Дойкова се подготвят усилено.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново