Театър ВЕСЕЛ представя “Нарисувай ми човек” на фестивала “Лято, кукли и приятели”

Публикувано на пн, 8 авг. 2022
95 четения

Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели” продължава на 13 август, събота, в 11:00 часа на сцена “Арт лято” до Художествената галерия “Борис Денев” в парка “Асеневци” във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще участват в спектакъла “Нарисувай ми човек”. Представлението е от репертоара на Центъра за изкуства “За Родопите” – Бостина, България.
“Точка, точка, запетайка… Ей го нашето човече – нарисувано е вече!” – това е отправната точка на художника, под чиято четка изникват различни образи. Той рисува пред публиката и провокира децата да превръщат една картина в друга. Спектакълът развива естетическия усет и креативността на публиката. Постановката на визуалния спектакъл за деца е на Петър Тодоров, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. Музиката е на Милен Апостолов, а в ролята на художника се превъплъщава Десислава Минчева.
Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!
При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе на сцена в театралния салон на читалище “Искра” – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878/790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново