Театър ВЕСЕЛ покани кукленици от София и Пловдив на сцената на летния фестивал

Публикувано на ср, 26 юли 2023
74 четения

В края на седмицата на сцената на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще гостуват артисти от най-младите театрални формации у нас – „Пъпет арт“ и „Хамелеон“. Спектакълът „Тигърчето Спас“ ще се играе на 28 юли, петък, от 19,00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново, а „Новите дрехи на царя“ – на 29 юли, събота, от 11,00 часа на същата сцена.
„Тигърчето Спас“ е от репертоара на театрална формация „Пъпет арт“ – София. Драматизацията е на Ивелин Николов и Йордан Тинков, постановката – на проф. Жени Пашова, режисурата – на Михаела Тюлева, сценографията и куклите – на Ивелин Николов и Йордан Тинков, а музиката – на Николай Димитров. В ролите се превъплъщават Ивелин Николов и Йордан Тинков.
„Новите дрехи на царя”, една от най-известните приказки на Х. К. Андерсен, е изпълнена с послания, които са много важни и днес. Театър „Хамелеон“ от Пловдив среща ценителите на кукленото театрално изкуство с темата за искреността, за глупостта, за властта и за лъжата, която, повторена много пъти, се превръща в истина. Но всички те се подчиняват на една много актуална за днешното време тема – темата за показността. Художествен консултант на постановката е Анна-Валерия Гостанян, сценографията е дело на Мария Карамаркова, куклите – на Ангелина Янакиева, а музикалната картина е оформена с музиката на Йохан Себастиан Бах. В представлението участват Даниел Русев, Даниела Русева и Цветелина Николова.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. При неблагоприятни атмосферни условия представленията ще се играят на 28 юли от 19,30 часа и на 29 юли от 11,30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново