Читалище “Напредък” ще подари концерт на жителите на Горна Оряховица на 1 юни

Публикувано на пн, 1 юни 2020
203 четения

Горнооряховското читалище “Напредък” ще поднови своята дейност, отбелязвайки Международния ден на детето с празничен концерт. Събитието е насрочено за 17,30 ч. на 1 юни, като организаторите се надяват то да може да се проведе пред сградата на читалището. Желанието им е по този начин да бъде дадена гласност на това, че вратите за всички деца са отново отворени и те могат да се върнат към своите занимания там. След като програмата за празника на града беше отменена заради въведеното извънредно положение, това е една възможност жителите на Г. Оряховица да празнуват заедно.
Специални гости на събитието ще бъдат популярните изпълнителки Нора Караиванова и Преслава Кръстева, чийто звезден път е започнал от сцената на читалището. Нора ще представи и новата си песен “Едно”. Видеото към нея в по-голямата си част е заснето именно тук, сподели Ваня Недева, секретар на читалището.
В концерта ще се включат вокалните състави с ръководители Аделина Колева и Стела Дойкова. Ще участват още детски танцов фолклорен състав “Приключенци” с ръководител Димитър Иванов, класовете по народно пеене при фолклорен ансамбъл “Сидер войвода” с ръководител Вяра Петрова, инструменталисти от формацията, а събитието ще завърши с празнично хоро в изпълнение на оркестъра на ансамбъла. В празника ще се включат и децата от Младежки театър “Алтернатива”, които, облечени като кукли и клоуни, ще създават весело настроение сред публиката.
“Читалище “Напредък” има 20 състава. Надяваме се постепенно да възобновим дейността на всеки от тях, отначало на по-малки групи, а впоследствие и на по-големи и децата отново да се върнат към своите любими занимания в сферата на музиката, танците, театъра и др.”, изрази надежда Недева.
Празничната програма ще продължи около час и половина, а при неподходящо време ще се проведе във фоайето на читалището.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново