Читалище “Надежда” кани бебоците в библиотеката

Публикувано на вт, 27 Мар. 2018
152 четения

Кампания под надслов “Доведете бебоците в библиотеката”, насочена към най-малките великотърновци и техните майки, организира библиотеката към читалище “Надежда” във Велико Търново. Тя е посветена на Международния ден на детската книга, който се отбелязва на 2 април. “Призоваваме майките да дойдат в библиотеката в понеделник между 9.00 и 16.00 часа заедно с децата си. На всеки един от малчуганите ще връчим специална читателска карта. Целта ни е да ги приучим да четат книги и да имат отношение към писаното слово”, поясни библиотекарят Бисера Дживодерова.
Към децата е насочен и литературният конкурс, който читалище “Надежда” организира по повод 1 юни. Той е на тема “Детство мое вълшебно”, а малките творци могат да участват с къс разказ и стихотворение.
Право на участие имат всички деца до 12-годишна възраст от училищата на област Велико Търново. Те могат да се включат с по една творба в двата раздела “Проза” и “Поезия”. Участниците трябва да посочат трите имена, години, клас, училище, населено място, адрес и телефон за връзка, както и наименование на творбата. Крайният срок за получаване на творбите е 10 май на място в библиотеката на читалище “Надежда 1869” или на адрес: гр. Велико Търново 5000, ул. “Иван Вазов” № 36. Формулярът за участие трябва да се изпрати и на еmail: nadi_ab52@abv.bg.
Награждаването ще бъде на 1 юни в 12,00 часа в сградата на читалището. Най-добрите произведения ще бъдат оценени от жури в състав – Владимир Шумелов – писател и литературен критик, Здравко Пеев – поет, и Снежана Иванова – поетеса.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново