Четвъртокласници с изложба в галерията в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 8 юни 2023
209 четения

Четвъртокласници от СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица и техните класни ръководители Десислава Бейска и Даниела Велчева подредиха своя изложба в местната Художествена галерия “Недялко Каранешев”. Тя е озаглавена “Творим заедно” и включва 57 рисунки и 12 малки пластики, вдъхновени от поредицата отворени лекции, осъществени благодарение на Национална програма “Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”.
На творческите срещи, провели се в галерията в края на миналата и началото на тази година, четвъртокласниците се запознаха с видовете изкуства и характерните техни особености, перспективните изменения, локалните и контрастните цветове, митологичните и фантастични герои, дали основа за създаването на легенди и приказки. Децата се вдъхновяваха пред произведения на местни и гостуващи автори, превръщайки в творчески диалог всяка от срещите, посочи Велчева.
Откриването на изложбата започна с музикален поздрав от Симеон Христов от 4 “б” клас, което беше едновременно изненада и поздрав за събралата се публика. Събитието уважиха Нели Атанасова, директор на СУ “Вичо Грънчаров”, преподаватели, роднини и близки на учениците, както и почитатели на детското изкуство, разказа още класната ръководителка.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново