Търновска книжарница втора в надпреварата за “Романтична столица на България”

Публикувано на чт, 21 февр. 2019
199 четения

Великотърновският клон на голяма верига книжарници зае престижното второ място в надпреварата за “Романтична столица на България”, като бе на крачка от приза. Търновци, които вече са носители на наградата през 2010 година, станаха подгласници на читателите от Търговище, а трети останаха русенци. “Много от големите градове и някои от фаворитите изненадващо не влязоха в призовата тройка”, сподели Стефка Чернева, управителка на търновския клон. В рамките на десетина дни книжарници в 20 български града се включиха в писането на най-дългото любовно писмо.
Инициативата, която се провежда за четвърти път след седемгодишна пауза, предизвика голям интерес.
В книжарници “Хеликон” бяха поставени свитъци, на които всеки можеше да напише своите любовни послания, цитати и дори да нарисува нещо, свързано с празника на любовта Свети Валентин. В навечерието на 14-и февруари в най-голямата книжарница от веригата в София беше измерена дължината на всяко едно писмо. 236,63 м се оказа общият метраж на всички свитъци, като победителите са с впечатляващите 53 метра, а великотърновци с 48,40 метра. Третото по дължина любовно писмо е с дължина 26 метра.
Любопитен факт в тазгодишното издание е, че някои от участниците са избрали да изразят любовта си в екзотични текстове на корейски, японски и китайски език, част от които са били написани именно в нашия град.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново