Танцьорите на “Българче” участваха в спектакъла на Нешка Робева в НДК

Публикувано на пн, 16 Дек. 2019
374 четения

Танцьорите от Детско-юношески ансамбъл “Българче” покориха многохилядната публика в зала 1 на НДК в София. Великотърновските изпълнители участваха в благотворителния спектакъл “Шоу без име, но с кауза” на Нешка Робева. Специално за представлението легендарната треньорка и хореограф събира голяма група от талантливи спортисти, певци и танцьори. Танцовият състав на “Българче” е представил на голямата сцена своите “Шопски танци”.
“Нашите танцьори участваха в спектакъла на Нешка Робева в ДКС “Васил Левски” във В. Търново и тя много ни хареса. Затова ни покани да се включим и в големия концерт в НДК. Общо три фолклорни състава се представиха в шоуто, а другите два бяха от София”, разказа хореографът на “Българче” Петър Петров. Общо 10 концерта в различни градове е изнесла трупата на Нешка Робева, а събраните средства се предоставят на надарени български деца и различни клубове и формации.
Общо 30 танцьори от “Българче” излязоха на голямата сцена в НДК. Преди това те посетиха Народното събрание, където бяха приветствани лично от неговия председател Цвета Караянчева. Младите хора гостуваха в Парламента по нейна покана, която тя отправи към тях във В. Търново по време на тържественото отбелязване на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция на 16 април 2019 г. Великотърновските народни представители Станислава Стоянова и Станислав Стоянов също участваха в срещата. Те поздравиха младите хора и им разказаха за ангажиментите и задълженията на депутатите, както и за технологията на законотворческия процес и работата в парламентарните комисии.
Пътуването на децата до София бе предколеден подарък от Община В. Търново и кмета Даниел Панов. От Общината са поели разходите за транспорт, нощувка и храна на танцьорите.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново