Танцьори от Турция ще омайват публиката във Велико Търново

Публикувано на вт, 25 юли 2023
294 четения

За тазгодишното, 25-о издание на Международния фолклорен фестивал във В. Търново са поканени едни от най-добрите групи, участвали в него през годините. Фолклорна танцова група “Нилюфер” от турския град Бурса е точно такава. Тя носи името на красивото водно цвете лотос, а Бурса е един от най-важните за икономиката на страната градове.
Групата е създадена през 2001г. и от тогава успешно представя фолклорното си творчество и пази традициите и културата на страната си живи. Танцьорите репетират ежедневно, като добавят нови танци в репертоара си, за да обогатят фолклорната си програма по най-добрия начин. Наскоро на годишния си концерт в Бурса те представиха и новия си спектакъл, на който и търновската публика ще има възможността да се наслади и да го съпреживее, защото тяхното изкуство се изживява. Страстта, която влагат в изпълненията си, целият труд, завидното майсторство и техника, както и усмихнатите и ведри лица ги отличават, правят ги разпознаваеми и търсени. Казват, че да си част от Ансамбъл “Нилюфер” е привилегия. А за всяка публика е привилегия и удоволствие да присъства на техните концерти. Миналата година малко не им достигна, за да станат група на публиката, така че те идват с желанието да победят.
Международният фолклорен фестивал се провежда от 23 до 29 юли в Летния театър в парк “Марно поле”. Концертите, които са с вход свободен, започват в 20 ч.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново