Студент от Православния богословски факултет на ВТУ с дебютна изложба

Публикувано на чт, 16 Дек. 2021
421 четения

Студентът Росен Нечов представя своята дебютна изложба с авторски икони, орнаментални композиции и рисунки. Той е третокурсник в Православния богословски факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Експозицията, която ще бъде открита на 20 декември от 14 ч. във фоайето на Регионална библиотека “П. Р. Славейков”, включва творби, създадени по време на неговото обучение, като са подбрани такива, които го представят най-добре.
Нечов завършва Софийска духовна семинария “Св. Йоан Рилски”. От 2019 г. е студент в специалност “Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба” в Православния богословски факултет на ВТУ.
“Росен работи и рисува много. През лятото помага на свещениците в Рилския манастир и споделя, че това също е негова опора и вдъхновение. За съжаление трудно събира средства за преживяване и материали за рисуване, така че изложбата има и друга цел. Парите, събрани от продадените творби, ще подпомогнат обучението му”, разказа доц. д-р Мариета Конова, ръководител-катедра “Църковни изкуства” към Православния богословски факултет на ВТУ. Тя и съпругът ѝ вече са решили да закупят две от произведенията на Росен.
Поканата за изложбата идва от доц. д-р Калина Иванова, директор на Регионалната библиотека във В. Търново, като това е поредно събитие, представящо студенти от този факултет на ВТУ.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново