Стотици зрители събра кинофестивал на открито във Велико Търново

Публикувано на пн, 20 юни 2022
571 четения

При голям интерес премина тридневният международен кинофестивал под открито небе “Карантината”, който се проведе в подножието на Паметник “Асеневци” във Велико Търново. Стотиците зрители успяха да се насладят на селекция от 41 късометражни филма на разнообразна тематика от цял свят, а за почитателите на експерименталното кино бе предвидена и специализирана дневна прожекция в “ТаМ”.
Преди вечерните прожекции публиката слуша авторска музика на живо от различни изпълнители. Първата фестивална вечер откри великотърновският дует Миланов/Паунов. Те изпълниха част от дебютния албум на Калоян Паунов – ,,Охра”, заедно с неиздавани досега песни от творчеството на Никола Миланов в алтернативен и експериментален стил, обединяващ студийния звукозапис с живото изпълнение. Втората вечер предложи еклектична и импровизационна музика, съчетаваща разнообразие от стилове – джаз, фънк, боса нова, фюжън и етноелементи от балкански, африкански и източни традиции, композирана от Николай Иванов – ОМ. Тя беше изпълнена от “Two Men Orchestra & Vesela Morova”.
В третата вечер на сцената излезе варненското трио “Groove Lines Project”. Те предложиха на публиката смесица от фюжън, блус, джаз-рок и фънк, като композициите бяха предимно на Георги Харизанов.
Кинофестивалът беше част от Календара на културните събития на Община Велико Търново. Негов организатор е Школа “Дедал” – Варна, която го провежда изцяло на доброволни начала. Изнесеното издание на “Карантината” се осъществи с подкрепата на Община Велико Търново, Duppini Art Group и ТаМ.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново