Спектакъл с Нона Йотова с премиера в лапидариума

Публикувано на пн, 27 юни 2022
293 четения

Спектакълът “Ключът за крепостта” с участието на Нона Йотова ще бъде представен премиерно във В. Търново. На 12 и 13 юли той ще гостува в лапидариума на Археологическия музей в старата столица.
Пиесата предлага разказ за последните дни на последния търновски цар Иван Шишман и сблъсъка с кръвожадния Баязид, преплетен с историята за построяването на една силна крепост и ключа от нейния таен вход. История за любовта на една майка към сина ѝ и нейните предели. История за една пророчица и нейните трагични опити да помогне за спасението на крепостта. История за преплитането на прастари езически обреди с християнската вяра и корените на българското оцеляване. История за разединение и предателство. История за война по време на чума.
Спектакълът хвърля смел и неизбежен паралел към сегашното състояние на страната в трудната и несигурна епоха, когато войната чука на вратата, от която бавно и с цената на много жертви се измъква пандемията. Ще съумее ли България, държавата на духа, отново гордо да се изправи обединена? Зависи от всички ни и от всеки един от нас, посочват авторите на спектакъла.
Театралният режисьор с международна известност Клара Армандова поставя за пръв път в България пиесата “Ключът за крепостта” на автора Красимир Симеонов с участието на актьорите Роси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки, а композиторът Иван Динев оформя докрай този бляскав спектакъл.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново